Wie zijn swingers?

De vraag wie swingers zijn is makkelijker gesteld dan dat deze beantwoord is. Er is absoluut geen karakteristiek dat je op alle swingers kan toepassen. Ook gebeurt swingen vooral in de privé sfeer van het eigen huis of parenclubs dus is het moeilijk om goed te zien wie er aan meedoet. Toch zijn er een paar algemene dingen over te zeggen.

Swingers zijn koppels en voornamelijk zijn ze op zoek naar een extra dimensie in hun leven samen. Dit kan om allerlei redenen zijn. Soms willen partners nog wat meer experimenteren en voelen ze dat ze dit het beste met andere kunnen ervaren. Het kan echter ook zijn dat je voornamelijk je eigen relatie wil versterken. Het kan heel bevrijdend zijn om in zo’n open en liefkozende omgeving te zijn dat zelfs metseksueel contact met anderen je eigen seksleven ontzettend kan opbloeien.

Er zijn natuurlijk veel verschillende stellen en dit maakt het juist zo leuk. Op deze manier kan je van elkaar leren en er open en eerlijk over praten. Als je met je partner afspraken maakt kan je zelfs experimenteren met de ervaringen van het koppel waarmee er wordt geswingd. Tevens zijn er paren met verschillende hoeveelheden ervaring met swingen. Dit kan ook leuk zijn om hier geïntroduceerd te worden in de leefstijl van de swingers door anderen. Het kan als ervaren stel juist leuk zijn om een onervaren stel op weg te helpen.

Zo ben je een echte hulp voor anderen en ga je zelf vaak ook weer terug naar die ervaring die jullie hadden toen je er nog maar net mee bezig bent. Het verkennen van de mogelijkheden en het nieuwe en onbezonnen leven kan dan allemaal weer terug komen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je als ervaren stel liever ook anderen met ervaring ontmoet. Zo zit je op het zelfde level en kan je misschien wat makkelijker en zonder hobbels genieten van de ander. Je hebt meer seksuele ervaring, meer tips en andere dingen om te leren. Zo zou het een hele nieuwe ervaring binnen het swingers dating zijn.

Voor onervaren stellen kan het ook juist leuk zijn om een ander onervaren stel te zoeken. Zo kan je aftasten en stap voor stap comfortabeler worden terwijl je weet dat de ander ook zenuwachtig is. Het is zo een leerervaring voor allemaal!

Het belangrijkste om te weten is dat de groep swingers echt ontzettend divers is. Uit alle regio´s zijn swingers te vinden. Het is alleen wel belangrijk dat je bij de swingers dating ervaring niet te snel oordeelt over anderen. Het is een open en eerlijke omgeving en door je open te stellen zou je wel eens op dingen kunnen stuiten waar je anders nooit aan gedacht had. Ook zou je een klik kunnen krijgen met mensen die je anders nooit tegen het lijf gelopen zou zijn. Dit is juist het leuke van swingen: het is allemaal onverwacht, spannend en een unieke ervaring.

Er zijn ook nog swingers die naast het afspreken met andere koppels ook het leuk vinden om er één ander bij te vragen. Bij dit trio geldt hetzelfde als voor swingen met een koppel.  Het gaat om zowel het sociale als het seksuele aspect. Deze derde personen zijn ook te vinden op swingers ontmoetingsplaatsen. Als je naar een parenclub gaat kijk dan wel wat de regels zijn. Sommigen laten namelijk alleen koppels binnen en geen singles. Zorg wel dat je van tevoren goed bespreekt wat je grenzen zijn met je partner en ook met de derde persoon. Zo ontstaan er geen onduidelijkheden en kan iedereen genieten.