Swingen met vrienden

Swingen, een open manier van partner-ruil is steeds meer grond aan het winnen in Nederland. Vele stellen doen hier dan ook aan mee om weer pit in hun relatie te krijgen. Over het algemeen swingen mensen met onbekende stellen en bouwen door middel van dates een goede vriendschap op. Toch beginnen steeds meer stellen ook “bekende” stellen, of wel vrienden te benaderen om te swingen. Vaak begint dit dan als grap omdat men toch wat schaamte kent op dit vlak. Als men met vrienden praat en het gaat over swingen beweren velen stellen dat dit niet nodig is en dat hun relatie in top vorm is.  Dit kan uiteraard waar zijn maar vaak zijn stellen ook bang dat swingen raar wordt gevonden.

swingen met vrienden

Als jij en je partner van plan zijn om vrienden te benaderen om te swingen, pak dit dan zorgvuldig aan. Je wilt natuurlijk niet het andere stelletje onder druk zetten. Als jullie vrienden nog onbekend zijn met het swingen is het vaak een goed idee om ze eerst een avondje mee te nemen naar een parenclub. Op deze manier kunnen ze kijken, en als ze willen ervaren, hoe het swingen precies in elkaar zit. Het is fijn om ze goed uit te leggen dat behalve lol en vriendschap hier verder geen diepgaande gevoelens bij zitten.  Het kan gebeuren dat jullie vrienden hier niet voor in zijn en de uitnodiging afwijzen. Wees hierom niet getreurd maar respecteer de mening en gevoelens van de ander. Het is mogelijk dat jullie vrienden nog niet klaar zijn voor de volgende stap in hun relatie en wie weet kun je ze in een later stadium nogmaals benaderen.  Is het stel wel in voor swingen dan belooft dat een fantastische avond te worden. Spreek van te voren goed met elkaar af wat wel en niet mag en zorg er voor dat het swingen en sexcontacten zoeken niet tussen jullie vriendschap komt te staan maar dit alleen maar versterkt!

Het kan ook gebeuren dat jij en je partner naar een parenclub gaan en daar toevallig vrienden tegenkomen. Nooit gedacht dat zij ook zouden swingen! Toch altijd leuk om een praatje te maken en te horen waarom zij aan het swingen zijn.  Het begin is vaak ietwat ongemakkelijk omdat je je toch op een manier betrapt voelt. Het is van belang dat je dit erkent en vertelt aan het andere stel, want hoogstwaarschijnlijk voelen zij zich ook zo. Je kan altijd het beste open en eerlijk zijn. Zo voorkom je ook de ongemakkelijke ontmoeting in de supermarkt. Nadat jij en je partner gezellig gesproken hebben met jullie vrienden merken jullie dat er een goede klik is en dat jullie op het zelfde level zitten. Dit is fantastisch, allebei zijn jullie bekend met het swingen en besluiten met zijn vieren op date te gaan.

Swingen met vrienden is in het begin vaak hartstikke spannend maar in de verloop van tijd worden de dates voorspelbaar.  Het is belangrijk dat jij en je partner goed nadenken over wat jullie zoeken in het andere stel.  Zijn jullie geïnteresseerd in het hebben van seks en willen jullie spannende dates, smdating of iets anders, dan is het vaak beter om met “onbekende” stellen af te spreken, dan met vrienden of het hebben van burensex. Jij en je partner hoeven dan minder rekening te houden met vriendschappelijke gevoelens. Maar willen jullie juist dingen kunnen delen en diepgaande gesprekken bij de dates kunnen voeren en daarnaast ook nog af en toe seks hebben met het andere stel, dan is swingen met vrienden misschien juist wel wat voor jullie.

Het is dus erg belangrijk dat jij en je partner goed bespreken wat voor een soort swingers jullie zijn en wat het doel is van swingen. Jij en je partner willen natuurlijk geen kostbare vriendschappen op het spel zetten, dus ga op zoek of plaats een seksadvertentie!