Swingen en verliefdheid

Swingen is natuurlijk bedoeld om leuke contacten te maken met anderen.  Het is een intense relatie, of eigenlijk vriendschap, die je met iemand opbouwt anders dan met je partner.  Je hebt natuurlijk van te voren met je partner afgesproken dat deze relatie oppervlakkig blijft. Na al die jaren in monogamie geleefd te hebben wil je ook wel eens wat anders. Zo heb je na een aantal dates eindelijk een leuk stel ontmoet met wie jullie dan daadwerkelijk gaan swingen.

De klik is super en jij en je partner zijn zeer te spreken over het andere stel.  Nu de eerste moves zijn gemaakt en het intieme contact toch erg spannend is geweest beginnen jullie steeds vaker te swingen en meer contact met het zelfde stel te maken.  Swingen is stiekem toch wel erg leuk! Na verloop van tijd heeft je partner naast het swingen ook nog veel sociaal contact met zijn of haar swinger en gaan hun gesprekken en omgang verder dan alleen het hebben van seks. Je merkt dan dat je zelf jaloers wordt op de situatie van je partner… Oh nee, hier hebben jij en je partner het als het goed is van te voren nadrukkelijk over gehad!

Swingen zou er voor moeten zorgen dat het leven weer terug komt in jullie eigen relatie en nu lijkt het wel of je partner the hots heeft gekregen voor het andere stel!  Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw jaloezie waanideeën opbrengt en dat je er misschien wel helemaal naast zit. Praat hierover met je partner, leg je gevoelens uit en probeer opnieuw duidelijke afspraken te maken. 

Het is heel belangrijk dat je je zelf blijft en dat je niet jezelf constant met de “lover” van je partner vergelijkt.  Het is erg belangrijk dat je je zelf hierin niet verliest. Mocht het nu zo zijn dat je partner wel verliefd is op de ander en jouw partner is zich hiervan bewust dan is het heel belangrijk dat jullie stoppen met het contact met het andere stel. Het blijven zien van elkaar zorgt er natuurlijk voor dat bepaalde gevoelens aangewakkerd worden en dit wil je natuurlijk niet!

Mocht dit nou lastig zijn en willen jullie de vriendschap met het andere stel niet abrupt beëindigen dan zou je de speciale en intieme contacten met je partner voor jullie zelf moeten houden. Je kunt hier opnieuw goede afspraken over maken. Zo kun je bijvoorbeeld bespreken dat er niet gezoend wordt met de ander en dat bepaalde intieme plekjes niet voor de swingpartner mogen zijn. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat je je eigen relatie niet helemaal bloot geeft en op tafel gooit, maar dat je dit tussen jou en je partner houdt. Probeer de relatie met het andere stel rustig af te bouwen zodat ook hun gevoelens niet gekwetst worden.  Als jullie er van overtuigd zijn dat swingen belangrijk is in jullie relatie zouden jullie ook kunnen overwegen om een nieuw stel te zoeken. Al snel zullen jullie ontdekken dat het gevoel van verliefdheid niet serieus was maar meer het verlangen naar seks met de ander. Vergeet niet, jij en je partner kennen elkaar vele malen beter dan hoe jullie het andere stel kennen.

Jullie relatie gaat dan ook veel dieper. Mochten jullie in deze situatie komen dan is het zeer belangrijk dat jullie over de gevoelens van elkaar blijven praten, en zorg ervoor dat je geen geheimen voor elkaar hebt. Want hierdoor ontstaat jaloezie en achterdochtigheid wat het gevoel van verliefdheid voor de andere swing partner alleen maar kan versterken.  Maak van te voren duidelijke afspraken  en wees gedurende de swing periode eerlijk tegen elkaar, want zo zal je zien dat je elkaar kunt vertrouwen en dus ook zorgeloos kunt swingen!