Het bespreken van regels voor swingen

Wanneer jij en je partner merken dat jullie je allebei aangetrokken zouden voelen tot swingen is het een leuk en spannend moment om hier verder over te praten. Het is natuurlijk een ding om er opgewonden van te raken maar een heel ander ding om er dan ook mee te beginnen. Laat je door deze voorbereidende gesprekken zeker niet van het swingen afleiden! Het is juist heel leuk en spannend om samen met je partner een nieuwe wereld te gaan verkennen. Het praten alleen al en het fantaseren kan een boost geven aan jullie seksleven. Toch zijn er naast die fantasieën nog wat praktische zaken waarvan het heel handig is als jullie die bespreken. Deze zijn misschien wat minder opwindend maar wel essentieel om te zorgen dat allebei het nog fijn blijven vinden.

Het meest belangrijke bij swingers dating is openheid en eerlijkheid. Jullie stappen er samen als koppel in en moeten je dus allebei op je gemak voelen. Spreek dus met elkaar af dat je alles moet kunnen zeggen maar ook dat niemand iets stiekem gaat doen. Dit kan namelijk funest zijn voor je eigen relatie en dat wil je niet.

Iets anders dat goed besproken moet worden is dat je altijd veilig seks hebt met andere personen. Je wil niet je partner in gevaar brengen door je eigen onoplettendheid. Zorg ook altijd van te voren dat je voldoende voorbehoedsmiddelen hebt zodat je nooit in een vervelende situatie terecht komt.
Daarnaast is het essentieel om te bespreken hoe ver jullie in het swingen willen gaan. Dit hangt natuurlijk van je zelf af en kan bij elk koppel weer anders zijn. Wanneer je een grove indeling zou moeten maken van het swingen dan zijn er twee soorten, namelijk de soft swap en de full swap. Bij de soft swap kan ook wel  gedacht worden aan gedeeltelijke partnerruil.

Dit betekent dat het swingen beperkt blijft tot flirten, zoenen en bevrediging met de hand of mond. Bij full swap worden er geen grenzen gesteld aan het seksuele contact en kan penetratie dus ook. Bedenk dus van te voren wat jij en je partner zouden willen. Vaak is het ook zo dat koppels eerst beginnen met soft swap en steeds bespreken of ze naar de full swap zouden willen gaan. Er is in het bespreken van de regels dus helemaal niets definitief voor deze keuze!

Wanneer je de grenzen van jullie seksuele contacten bij het swingenhebt bepaald is het ook goed om te bespreken op welke manier jullie willen swingen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan contact met je eigen geslacht. Vindt je partner dit goed of zelfs ook extra aantrekkelijk? Of heeft die er wat moeite mee? Maak dit bespreekbaar en duidelijk voor elkaar. Ook is het van belang om te bespreken of jullie ook één op één willen swingen met anderen of dat je alleen maar anderen bij jullie extra zouden willen hebben. Er is natuurlijk een verschil tussen extra personen bij de seks van jou en je partner of echt apart swingen met anderen. Ook is er een verschil in de ruimten waar jullie willen swingen. Zou je ook allebei in een andere ruimte plezier willen maken? Dit is ook iets wat een verschil maakt dus heel erg belangrijk om te bespreken.

Al de dingen die hier boven staan zijn misschien niet het meest spannende en opwindende om over te praten wanneer jullie samen fantaseren en voorbereiden op swingen maar het kan een hoop onzekerheid en frustratie besparen achteraf. Het is ook helemaal niet gek om hier eens samen rustig over te praten. Bedenk: geniet beiden en stel alles in het teken van die extra mooie belevenis die jullie allebei zo graag willen!