Met wie wil je swingen?

Ieder heeft zijn eigen smaak en gelukkig is de groep swingersook heel divers! Het is al een hele belevenis om samen te bedenken om te gaan swingen maar het komt er pas echt op aan wanneer je moet bedenken met wie je zou willen swingen. Hier zijn wat tips die je op weg kunnen helpen.
Allereerst moet je bedenken waar je naar op uit bent. Wil je liever een koppel waar je echt mee bevriend raakt en daar ook seksuele relaties mee hebt?

Of ben je liever met z’n tweeën en zoek je alleen die extra seksuele spanning die je krijgt met anderen? Dit is al een basisding om goed over na te denken. Het betekent namelijk dat je moet zoeken naar koppels die dezelfde wens als jullie hebben.

Daarnaast is het natuurlijk een belangrijke vraag of je als koppel ook met een ander koppel zou willen daten of dat je ook losse contacten ernaast wil hebben. Dit is belangrijk omdat de parenclub kan uitnodigen tot meer losse contacten en op het internet misschien meer koppels op zoek zijn naar andere koppels. Bedenk dus voor jezelf wat je liever zou willen. Het kan ook zijn dat het niet uitmaakt en dan kan je alle manieren om in contact te komen natuurlijk combineren.

Wanneer je weet en hebt besproken wat voor soort koppel je zou willen zoeken is het goed om naar de kenmerken van de koppels te gaan kijken. Wat zouden jullie zelf nou als liefste willen? Dit heeft natuurlijk ook te maken met hoeveel je sociale contacten wil op doen.

Hier ondervindt je een lijst van dingen waar je misschien aan kan denken.

  1. Fysieke aantrekkingskracht
    Dit is natuurlijk erg belangrijk om te hebben wanneer je seksuele contacten op wil doen. Het kan alleen natuurlijk zo zijn dat je op innerlijk niveau een hele sterke klik hebt. Zo kan het zijn dat je niet meteen op het andere koppel af zou zijn gestapt maar dat je door hun kennis of leuke verhalen goed met ze op kan schieten. Dit is vooral leuk wanneer je naast de seksuele contacten ook sociaal contact zoekt. In hoeverre zijn deze dingen belangrijk voor jou en je partner? Praat hierover!
  2. Persoonlijke aantrekkingskracht
    Zeker wanneer je ook een sociale klik wil hebben is het goed om te letten op kenmerken van andere koppels. Wat zijn bijvoorbeeld hun hobby ´s? Hebben ze iets speciaals meegemaakt waar jullie heel erg veel gemeen mee kunnen hebben? Zo kan je de ervaring van het swingen ook uitbreiden met een nieuwe vriendschap. Wil je dit, bespreek dan met je partner wat je belangrijk zou vinden. Vraag ook bij nieuwe ontmoetingen hiernaar. Ook kan het zijn dat je iets niet zo belangrijks vraagt maar door het antwoord al veel te weten komt over hoe de persoon is en of dit bij jullie zou passen. Praten met je partner hierover is dan ook belangrijk, maar net zo belangrijk is het praten met het koppel dat jullie interesse heeft.
  3. Kijk of de ander ook dezelfde wensen heeft
    Het is niet essentieel dat het andere koppel exact dezelfde wensen heeft als dat jullie hebben, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat ze ongeveer hetzelfde er uit willen halen. Bespreek dit dan ook, dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Het is ook belangrijk dat je niet over je eigen grenzen gaat door dat een ander koppel dit graag wil. Al is het natuurlijk altijd leuk om met nieuwe dingen te experimenteren!

Het gaat er kortom bij het zoeken naar je perfecte match vooral om wat jij en je partner willen. Blijf constant hier over in gesprek en zo kom je vanzelf een koppel van je keuze tegen!