Eerste swingers date

Elk nieuw eerste contact is weer spannend en maakt je zenuwachtig. Dit geldt helemaal als je als swinger een ander koppel gaat leren kennen. En al helemaal wanneer dit een eerste keer swingen voor jou en je partner is. Deze spanning kan juist heel erg positief zijn en uitdraaien in een hele leuke ervaring. Dit gebeurt  vooral wanneer je de goede voorbereidingen hebt getroffen.

Daarom hier onder wat tips voor een goede voorbereiding.

 1. Bespreek je doel
  Het is heel belangrijk dat jij en je partner op één lijn zitten over wat je uit de date wil halen. Wanneer je duidelijk voor ogen hebt wat je wilt wordt de spanning voor de voorbereiding meteen een stuk minder. Bespreek ook duidelijk hoe ver je wil gaan met het koppel waar mee je de date hebt. Dit voorkomt dat je scheve verhoudingen krijgt op de date zelf. Wees ook eerlijk naar het andere koppel toe wat jullie wensen en grenzen zijn. Zij zullen dat dan ook naar jullie doen. Houd daarbij ook in de gaten dat je niet over hun grenzen heen wil gaan.
 2. Thuis of uit?
  Bedenk waar je de date wilt houden. Thuis is heel intiem en geeft meer ruimte voor openheid en eerlijkheid. Ook kan je als de spanning oploopt meteen actie ondernemen. Het kan alleen wel spannend zijn om nieuwe mensen bij je thuis uit te nodigen. Je kan ook in een restaurant of een bar kan afspreken. Zoek wel een plek uit waar jullie iets anoniemer kunnen afspreken, zo heb je rustig alle tijd om elkaar beter te leren kennen. Een gelegenheid waar je kan dansen kan ook altijd goed werken. Zo zie je ook of je een beetje aangetrokken wordt door het andere koppel. Doe bij het kiezen van de locatie vooral wat je zelf en het andere koppel prettig vinden. Voor ervaringen kan je altijd op blogs kijken van ervaren swingers.
 3. Eten
  Over een maaltijd komen altijd de meeste gesprekken los. Het is dan ook leuk om een hapje te eten om elkaar beter te leren kennen. Is het bij je thuis zorg dan voor een lekkere, maar niet te vullende maaltijd. Een te volle maag kan een energie dip opleveren en die wil je zeker voorkomen! Informeer ook altijd naar allergieën bij het andere swingerskoppel, want dat zou ook een onaangename verrassing zijn. Dek de tafel een beetje speciaal zodat het allemaal wat intiemer en gezelliger wordt. Het geeft een echte boost als je ziet dat iedereen er echt z’n best voor heeft gedaan.
 4. Drinken
  Een beetje alcohol kan de gesprekken op gang brengen en iedereen wat losser maken. Kijk er alleen wel mee uit, te veel is nooit goed! Kijk of je misschien nog speciale cocktails kan maken om het allemaal wat specialer en intiemer te maken, deze doen het altijd goed in nieuwe gezelschappen!
 5. Kleding
  Zoek een speciale outfit uit waar je je prettig in voelt. Zorg ook dat het er spannend en aantrekkelijk uitziet voor je mede swingers. Wanneer je nog niet te ver wil gaan maak het dan niet te uitdagend want hiermee zou je ongewenste signalen kunnen uit zenden.
  Bedenk bij een eerste ontmoeting vooral dat het voor het andere swingers koppel net zo spannend is als voor jullie! Maak het niet te beladen, geniet van de voorpret met je partner en laat de hele gebeurtenis over je heen komen. Vooral met de goede voorbereidingen moet de date zelf alleen maar spanend en leuk zijn!