Buitenshuis swingen

Naast het internet kan je andere swingers natuurlijk heel erg goed ook in het openbaar ontmoeten. Dit kan in parenclubs want hier staan in principe alle aanwezigen open voor swingen. Toch zal niet iedereen echt seksuele interactie hebben. Het geldt toch ook vaak voor een ontmoetingsplaats met anderen en het begin van een flirt. Toch zijn er, zeker als beginnend stel, dingen om over na te denken.

Het belangrijkste bij swingen is altijd dat je allebei je happy voelt met wat er gebeurt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms is het zo dat er gevoelens ontstaan (passie, maar ook jaloezie) die van te voren niet voorspeld waren. Dit is helemaal niet erg want de kans is groot dat het iedereen in meer of mindere mate overkomt. Ook hierover valt te praten.

Voordat je naar een parenclub gaat praat dan over:

 1. Wat wil je bereiken?
  Het is belangrijk om naar elkaar uit te spreken wat je verwacht van de avond. Wil je alleen anderen ontmoeten of zou je ook al seksuele contacten willen? Dit is goed om alvast over te praten. Het kan namelijk zijn dat je partner iets heel anders voor ogen heeft. Houd wel in je achterhoofd dat dit pas het begin is. Het is niet nodig om gehaast door alles heen te gaan. Het gaat juist om het spelenderwijs leren en genieten van seksualiteit en andere contacten. Mocht je een ander beeld hebben dan je partner sluit dan een compromis. Het is niet handig om er allebei met een andere bedoeling in te gaan, zo krijg je alleen maar strijd en misschien wel een nare ervaring. Zorg dus dat je op één lijn zit.
 2. Wat kan je doen met andere contacten?
  Bedenk wat jullie willen met de contacten die je maakt. Het zou kunnen zijn dat je er alleen maar op uit bent om de open en vrije omgeving van het swingers dating te ervaren en zo een extra boost aan jullie eigen seksleven te geven. Het kan ook zijn dat je contacten wil op doen die je graag beter wil leren kennen. Wees hier ook open in naar de ander. Ook kan je misschien al op seksuele contacten uit zijn. Bespreek dan of je dit als koppel wil doen en wat je eisen hieraan zijn.
 3. Wat doe je aan?
  Het kan zijn dat er regels van de parenclub bestaan waarin iets staat over de kleding. Spreek hier dus van tevoren ook over. Wil je naakt of in spannende lingerie? Hierbij is het ook weer belangrijk dat je allebei  goed voelt. Sexy lingerie kan soms spannender zijn dan meteen naakt, zeker als je je hier nog niet comfortabel bij voelt.
 4. Wat als je meer wil dan de afspraken die je hebt gemaakt?
  Het kan natuurlijk zo zijn dat je door de omgeving meer gestimuleerd wordt dan dat je van tevoren had gedacht. Dit is helemaal niet erg maar spreek hier van te voren ook over. Wat als jullie allebei meer willen? Dan kan je dit ter plekke in de parenclub toch doen. Maar het kan ook zo zijn dat een van jullie hier nog niet aan toe is. Bespreek van tevoren dat je dit open moet kunnen zeggen en je toch aan de afspraken zal houden. Of bespreek een codewoord voor als een van de twee het echt niet meer ziet zitten.

Gerelateerde links:

Ondeugenddaten.eu | Erotischdaten.eu